Головна » Новини » Про головне » Друга спроба продовжити на аукціоні договір оренди авіакас Турецьких авіаліній площею 10,3 м² в аеропорту «Бориспіль» закінчилась без ажіотажу внаслідок запроваджених Фондом держмайна додаткових умов оренди: переможцем аукціону визнано Турецькі авіалінії

Друга спроба продовжити на аукціоні договір оренди авіакас Турецьких авіаліній площею 10,3 м² в аеропорту «Бориспіль» закінчилась без ажіотажу внаслідок запроваджених Фондом держмайна додаткових умов оренди: переможцем аукціону визнано Турецькі авіалінії

11 березня відбувся онлайн-аукціон з продовження договору оренди приміщення площею 10,3 м² на третьому поверсі пасажирського терміналу «D» Міжнародного аеропорту Бориспіль (посилання на аукціон – http://bit.ly/3lbIVT1).

Це був повторний аукціон на продовження договору оренди цього об’єкта. Попередній аукціон відбувся 2 грудня 2020 року. В результаті попереднього аукціону стартова ціна виросла в багато разів і склала 150 000 грн. Цю ставку зробив переможець аукціону, втім пізніше відмовився від укладення договору оренди. Так само від укладення договору відмовився і другий переможець цього аукціону. Водночас, компанія Турецькі авіалінії як чинний орендар відмовилась скористатися своїм переважним правом на продовження договору оренди за новою, встановленою на аукціоні ціною, яка зросла б для нього майже в 12 разів. Більше деталей про попередній онлайн-аукціон на продовження цього договору читайте у новині за посиланням – https://bit.ly/3teiMWw.

З метою недопущення участі в аукціоні осіб, які не мають відношення до здійснення авіаперевезень в аеропорту «Бориспіль», Фонд державного майна скористався правом обмежити можливі цільові призначення, за якими переможець має право використовувати дане приміщення. Мета – забезпечити належний розвиток аеропорту та не допустити погіршення стану його операційної діяльності. Так, переможцю аукціону заборонено використовувати орендоване приміщення для:

  • розміщення закладів охорони здоров’я, аптек, ветеринарних клінік, медичних лабораторій;
  • розміщення закладів харчування та торгівлі (крім продажу авіаквитків);
  • розміщення пунктів обміну валют, банкоматів, торговельних апаратів, телекомунікаційного, суб’єктів підприємницької діяльності, які надають послуги зв’язку та доступу до інтернету, продажу друкованої продукції;
  • розміщення пунктів пакування багажу, туристичних та ріелторських агентств, зон для відпочинку пасажирів.

Крім того, орендодавець виправив помилку, допущену під час оголошення першого аукціону, і привів розмір гарантійного внеску для участі в торгах у відповідність з вимогами законодавства, внаслідок чого гарантійний внесок для інших претендентів, крім чинного орендаря, збільшився в 2 рази з 25 851,52 грн до 51 703,04 грн. 

В результаті вжитих заходів окрім чинного орендаря в аукціоні не взяв участі жодний інший претендент. За результатом повторного аукціону (посилання – http://bit.ly/3lbIVT1) договір оренди приміщення був продовжений на 5 років із чинним орендарем – компанією «Тюрк Хава Йоллари А.О.», яка використовує вказане приміщення для розміщення авіакас Турецьких авіаліній. 

Довідково: розмір гарантійного внеску залежить від тривалості оренди. Якщо строк оренди складає менше 5 років, гарантійний внесок для інших претендентів, крім чинного орендаря, складає двократний розмір орендної плати, яку сплачував орендар за договором, що продовжується. Якщо строк оренди складає 5 років або більше, гарантійний внесок складає чотирикратний розмір орендної плати. Гарантійний внесок для чинного орендаря  складає 50% від стартової орендної плати за один місяць оренди.

Новини, Про головне
Попередній запис
Інформаційний бюлетень актуальних аукціонів з оренди об`єктів державної нерухомості (15 березня 2021 року)
Наступний запис
Щодо продовження договорів оренди на аукціоні
Меню