Головна » Новини » Новини аукціонів » Ціна оренди приміщення аптеки в Національному інституті раку в Києві в результаті аукціону на продовження договору оренди зросла у понад 4 рази

Ціна оренди приміщення аптеки в Національному інституті раку в Києві в результаті аукціону на продовження договору оренди зросла у понад 4 рази

26 листопада відбувся онлайн аукціон на продовження договору оренди приміщення аптеки площею 20,1 кв.м, яке перебуває на балансі Національного інституту раку в Києві.

Стартова ціна лоту становила 4 694,16 грн. У результаті конкурентних онлайн торгів, в яких взяли участь 4 учасника, вона зросла у понад 4 рази – до 20 300 грн. Ця сума становитиме місячну орендну плату за новим договором.

Варто зазначити, що остання місячна плата, яку сплатив орендар за попереднім договором, становила 2785,04 грн. Відтак, за новим договором місячна орендна плата збільшується у понад 7 разів.

Згідно з умовами оренди, приміщення має обмеження щодо цільового використання – на вказаній площі може бути розміщена виключно аптека. Новий договір оренди укладається на 4 роки і 11 місяців.

Чинний орендар брав участь в торгах і підіймав цінову пропозицію протягом трьох раундів. Зокрема, в останньому раунді він зробив пропозицію, яка становила 20 200 грн.

Фонд державного майна України нагадує, що згідно з Порядком передачі в оренду державного і комунального майна, при продовженні договорів оренди, чинні орендарі мають переважне право на продовження договору оренди.

Це означає, що чинним орендарям достатньо взяти участь в аукціоні на продовження договору оренди і зробити закриту цінову пропозицію, яка має бути не меншою, ніж розмір стартової орендної плати (п.149 Порядку передачі в оренду державного і комунального майна). Піднімати ставки, як робив чинний орендар у цьому аукціоні, немає потреби.

Попри ці помилки чинний орендар для реалізації переважного права продовження договору оренди має погодитися сплачувати за оренду приміщення аптеки 20 300 грн на місяць – саме стільки становила найвища цінова пропозиція переможця торгів.

В іншому випадку, у разі непогодження зі встановленою в ході аукціону ціною, право укласти договір оренди переходить до переможця онлайн торгів, який має 3 робочі дні на підписання протоколу та 20 робочих днів для укладення договору оренди з дня, наступного за днем формування протоколу про результати аукціону.

Нові правила оренди вперше надали дієві гарантії захисту переважного права чинних орендарів на продовження їх договорів оренди, забезпечивши при цьому прозорість процедури та відкривши рівні можливості участі в аукціонах для всіх бажаючих.

Новини, Новини аукціонів
Попередній запис
Новий формат оренди державного майна: що варто знати потенційному орендарю та як діяти в нових умовах оренди
Наступний запис
Витяг з протоколу засідання комісії від 23.11.2020
Меню