Головна » Новини » «Благодійний фонд «Відновлення України» створить прихисток для внутрішньо переміщених осіб на базі орендованої у ФДМУ будівлі

«Благодійний фонд «Відновлення України» створить прихисток для внутрішньо переміщених осіб на базі орендованої у ФДМУ будівлі

«Благодійний фонд «Відновлення України» підписав із Фондом держмайна договір оренди будівлі площею близько 6 000 м². У ній планують розмістити до 350 внутрішньо переміщених осіб.

Після ремонту «Відновлення України» розраховують розміщувати у будівлі окремі категорії внутрішньо переміщених осіб. До таких належать люди з інвалідністю та члени багатодітних сімей.

Благодійний фонд уже утримує більше десяти прихистків, а новий стане першим у орендованій у ФДМУ будівлі. «З початку війни ми опікуємося переселенцями. Перший наш прихисток ми відкрили у березні минулого року у Дніпрі. Наразі у нас 18 прихистків і ми плануємо розширюватися та далі брати участь у орендних аукціонах», – зазначив керівник благодійного фонду Ілля Одинцов.

Також до підтримки проєкту у орендованій будівлі планує долучитися волонтер з Японії Піка Чуджо Хідето (Пікачу). Він опікується дітьми у згаданому дніпровському прихистку та фінансує уже діючі проєкти «Відновлення України».

Фонд держмайна подякував «Відновлення України» за участь в орендному аукціоні. «Ваша місія прекрасна і ми дуже раді, що опосередковано долучаємось до її виконання», – резюмувала заступник Голови Фонду держмайна Юлія Бєлова.

«Благодійний фонд «Відновлення України» співпрацює з USAID, «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «НОВА ЮКРЕЙН», партнерами з Великобританії  «ПОСТКОД» та Японією. Зокрема нещодавно благодійному фонду вдалося отримати від USAID техніку на понад 2 млн гривень, яку вже розподілили між прихистками у Дніпрі.

Наразі благодійний фонд надає помешкання орієнтовно 2 000 осіб, наявні окремі приміщення для жінок з дітьми, чоловіків та людей з інвалідністю. Також «Відновлення України» допомагає людям знайти довгостроковий прихисток на 5 років та роботу. Засновники благодійного фонду створили спілку прихистків України, яка зараз налічує 18 прихистків та продовжує зростати. У Дніпрі «Відновлення України» готують до відкриття перший центр довготривалого розміщення для багатодітних родин і людей з інвалідністю на 50 людей.

Звіти про участь в публічних заходах, Історії успіху, Новини, Про головне
Попередній запис
Оренда актової зали у прикордонному місті – аукціон 10 березня
Наступний запис
З 13 по 17 березня ФДМУ планує провести 22 орендних аукціони
Меню