Головна » Новини » Анонси аукціонів » Палац культури «Металург» у Новомосковську буде переданий в оренду зі збереженням свого цільового призначення в інтересах громади міста

Палац культури «Металург» у Новомосковську буде переданий в оренду зі збереженням свого цільового призначення в інтересах громади міста

Фонд державного майна оголосив онлайн-аукціон з передачі в оренду палацу культури «Металург» у Новомосковську (Дніпропетровська область) загальною площею 5890,64 м², що перебуває в державній власності.

ПК «Металург» має важливе соціально-гуманітарне значення для громади Новомосковська. Палац є центром задоволення творчих і культурних потреб мешканців міста, а також єдиним у місті закладом, що має професійно оснащену сцену, глядацьку залу на 700 місць і приміщення для діяльності творчих осередків.

Відтак, Фонд держмайна ухвалив рішення в інтересах громади міста щодо обов’язкового збереження за об’єктом його основного цільового призначення як закладу для проведення освітніх, культурних, спортивних та розважальних заходів, а також надання супутніх послуг у зв’язку із їх проведенням.

Аукціон заплановано на 31 березня 2021 року. Кінцевий строк подачі заявок на участь в ньому – 30 березня.

Посилання на аукціон – http://bit.ly/3aUjxgY.

ПК «Металург» пропонується передати в довгострокову оренду на 15 років. Стартова ціна, за якою він виставлений на онлайн-торги, становить 68 886,48 грн.

Об’єкт потребує поточного ремонту. Майбутній орендар буде зобов’язаний протягом перших 2 років оренди інвестувати не менше 3 млн грн в його модернізацію та ремонт, однак без права подальшого викупу.

Будівля палацу повністю оснащена комунікаціями. Підключене автономне опалення, електромережа (275 кВТ), каналізація, газ, вентиляція, система кондиціювання. До будівлі підведений інтернет.

Майбутній орендар також матиме право передавати частину орендованих приміщень ПК «Металлург» в суборенду для надання супутніх послуг його відвідувачам. Передача в суборенду не вимагатиме додаткових погоджень від чиновників. Нове законодавство про оренду дозволяє орендарям, які отримали право оренди на аукціоні, не перераховувати до бюджету різницю між орендною і суборендною платою і використовувати кошти, що становлять цю різницю, на розсуд орендаря.

Зауважимо, що до початку 2021 року будинок Палацу культури перебував на балансі ПАТ Інтерпайп Новомосковський трубний завод як позастатутне державне майно, закріплене за цією приватною компанією. За часів управління цією компанією будинком культури і станом на початок 2020 року в ньому працювали 14 гуртків і секцій творчої і спортивної спрямованості. Фонд прийняв рішення зберегти право цих колективів надалі працювати в Палаці культури. Це рішення буде забезпечено спеціальною додатковою умовою оренди, згідно з якою майбутній орендар буде зобов’язаний укласти договори суборенди строком на 15 років із кожним з цих колективів згідно з переліком, який Фонд державного майна офіційно отримав від місцевої влади Новомосковська.

«З огляду на необхідність зберегти некомерційну направленість значної частини площі Палацу культури Фонд звертається до мера Новомосковська з проханням переглянути плани мерії підвищити ставку податку на землю в чотири рази, який у 2020 році склав 59 989,79 грн. Про намір такого підвищення мер міста повідомив Фонд листом від 11 лютого 2021 року. На думку Фонду, якщо публічна власність використовується для задоволення культурних потреб містян, мета максимізації прибутку не може бути основною під час ухвалення управлінських рішень. Саме з цих міркувань виходив Фонд, коли прийняв рішення про затвердження додаткових умов оренди цього об’єкта», – наголосив Перший заступник Голови Фонду державного майна України Леонід Антонєнко.

До відома.

ПК «Металлург» був збудований коштом ще за радянських часів, а під час приватизації заводу у 1995 році був виключений із обсягу його майна, що підлягало приватизації.

Анонси аукціонів, Новини
Попередній запис
Оренда державного майна пільговими категоріями: зміни за рік дії нового законодавства
Наступний запис
Витяг з протоколу засідання комісії від 19.02.2021
Меню