Головна » Новини » Леонід Антонєнко про передачу в оренду приміщень державної власності переможцям тендерів із надання послуг поза аукціоном

Леонід Антонєнко про передачу в оренду приміщень державної власності переможцям тендерів із надання послуг поза аукціоном

Наразі підприємці, які, наприклад, надають послуги з харчування в шкільних їдальнях, фактично мають перемогти одразу в двох конкурсах: в тендері з надання послуг харчування, а також в онлайн-аукціоні з оренди приміщень шкільної їдальні. 

На практиці один і той самий учасник торгів, який спочатку переміг в тендері, може програти в онлайн-торгах з оренди приміщення їдальні. Внаслідок цього процес харчування в навчальних закладах може бути зірваний. 

Що пропонує Фонд?

Фонд державного майна пропонує надати переможцям тендерів із надання тих або інших послуг (не лише з надання послуг харчування в навчальних закладах) право отримувати в оренду приміщення державної або комунальної власності поза аукціоном, якщо за умовами тендерів ці приміщення мають використовуватись переможцями безпосередньо для надання послуг. 

Цю новацію в орендному законодавстві серед інших містить ініційований Фондом Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Фонд державного майна України” та інших законодавчих актів України щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна.

Про цю новацію більш детально розповів Перший заступник Голови Фонду державного майна Леонід Антонєнко під час онлайн-спілкування з аудиторією сторінки Фонду в Фейсбуці.

Новини, Про головне
Попередній запис
Леонід Антонєнко про визначення ставок оренди місцевими громадами під час продовження договорів
Наступний запис
Щодо визначення деяких дат при продовженні договорів оренди з чинним орендарем на аукціоні
Меню