Головна » Новини » Про головне » Міністерство інфраструктури України повернуло Чорноморському яхт-клубу в Одесі його причали та хвилерізи

Міністерство інфраструктури України повернуло Чорноморському яхт-клубу в Одесі його причали та хвилерізи

12 березня 2021 року Міністерство інфраструктури України ухвалило рішення про передачу з балансу Адміністрації морських портів України  (АМПУ) до сфери управління Фонду державного майна гідротехнічні споруди, які раніше були передані АМПУ з балансу Державного підприємства «Чорноморський яхт-клуб» в рамках підготовки до приватизації останнього.

Таке рішення МІУ ухвалило у відповідь на звернення Фонду державного майна.

«Фонд державного майна вітає рішення колег з Міністерства інфраструктури, адже воно є першим кроком у реалізації розробленої Фондом стратегії збереження за Чорноморським яхт-клубом його профілю діяльності та залучення у його розвиток необхідних інвестицій через механізм передачі активу в довгострокову оренду», – відзначив Перший заступник Голови Фонду державного майна України Леонід Антонєнко.

Для того, щоб ДП «Чорноморський яхт-клуб» був цікавим для потенційних орендарів, необхідно було повернути всі причали у розпорядження яхт-клубу.

Як повідомлялося раніше, у 2019 році було прийнято рішення про приватизацію ДП «Чорноморський яхт-клуб». Водночас, всі гідротехнічні споруди, які перебували на його балансі, а саме причали та хвилерізи, в рамках підготовки клубу до приватизації були передані на баланс АМПУ.

В 2020 році Фонд держмайна України, як орган управління, скасував приватизацію ДП «Чорноморський яхт-клуб» і прийняв рішення почати процедуру пошуку орендаря для довгострокової оренди клубу із збереженням цільового призначення спортивного об’єкту.

Протягом цього періоду яхт-клуб продовжував свою роботу, однак тепер мусив щомісячно сплачувати понад 30 тисяч гривень АМПУ за гідротехнічні споруди, які ще донедавна належали йому. Важливо розуміти, що без гідротехнічних споруд яхт-клуб не може функціонувати за своїм основним напрямом діяльності. З початку 2021 року вартість оренди гідротехнічних споруд для яхт-клубу була піднята більш ніж в 4 рази – до 120 тис. грн.

Після реалізації рішення МІУ про повернення гідротехнічних споруд під управління Фонду користування яхт-клубом цима спорудами знову стане безоплатним.  Це більше мільйона гривень щороку, які будуть використані для розвитку спорту. Крім того, ця економія дозволить збільшити розмір орендної плати, яку інвестор платитиме до державного бюджету за результатами орендного аукціону.

До відома. 

ДП «Чорноморський яхт-клуб» – єдина локація в Україні, де можлива підготовка національної та Олімпійської збірних команд з вітрильного спорту в умовах відкритого моря.

На базі яхт-клубу функціонують 2 дитячо-юнацькі спортивні школи з вітрильного спорту, в яких займається понад 150 юнаків та дівчат, а також тут займаються вітрильним спортом понад 100 професійних яхтсменів.

На 2021 рік у Чорноморському яхт-клубі заплановано проведення Чемпіонату України, Чемпіонату асоціацій класу, Кубку Командуючого ВМС України, Кубку Зміїного та інші. Але справжнім досягненням є Чемпіонат Європи з вітрильного спорту, який відбудеться у жовтні цього року. В Україні ще ніколи не проводились змагання з вітрильного спорту такого рівня.

Новини, Про головне
Попередній запис
Оголошено аукціон з оренди будівлі площею 1313,3 м² поблизу Львова
Наступний запис
Щодо деяких питань сплати неустойки в процесі укладення договорів оренди на аукціоні
Меню