Головна » Новини » Про головне » Договір оренди з ТОВ «Європіан Агро Інвестмент Юкрейн», що є найбільшим боржником в системі Фонду держмайна, припинено орендодавцем через півторарічну заборгованість по орендній платі на суму у понад 39 млн грн

Договір оренди з ТОВ «Європіан Агро Інвестмент Юкрейн», що є найбільшим боржником в системі Фонду держмайна, припинено орендодавцем через півторарічну заборгованість по орендній платі на суму у понад 39 млн грн

23 березня 2021 року Регіональне відділення (РВ) Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях вручило ТОВ «Європіан Агро Інвестмент Юкрейн» повідомлення про розірвання договору оренди будівель, кранових колій, огорож та інших об’єктів нерухомості в Чорноморському морському порту загальною площею 113 106,5 м². 

Зазначений договір оренди є припиненим з 24 березня 2021 року, тобто з моменту внесення інформації про його припинення за номером 23291 до Реєстру рішень і інших документів, на підставі яких припиняються орендні правовідносини відповідно до наказу Фонду державного майна України від 22.12.2020 № 2049 «Про затвердження Інструкції щодо здійснення заходів пов’язаних з припиненням договорів оренди та поверненням з оренди нерухомого/іншого окремого індивідуально визначеного майна, що належить до державної власності».

Балансоутримувач орендованого майна – Державне підприємство «Морський порт «Чорноморськ».

Орендар не сплачує за оренду визначеного майна в порту з серпня 2019 року, що призвело до накопичення заборгованості по орендній платі за договором, яка станом на 18 березня 2021 року складає 39 048 218,02 грн.

Договір оренди розірваний відповідно до статті 782 Цивільного кодексу України, яка передбачає право орендодавця відмовитися від договору оренди у разі виникнення заборгованості по сплаті за оренду протягом 3 місяців підряд.

РВ Фонду державного майна України в Одеській та Миколаївській областях також звернулося до орендаря з вимогою протягом 3 робочих днів передати орендоване ним майно його балансоутримувачу, а також підписати акт прийому-передачі майна. 

Нагадаємо, Фонд державного майна змінив підходи до взаємодії з орендарями державного майна, чия заборгованість по орендній платі сягає 3 і більше місяців поспіль за договорами, укладеними до набуття чинності нових примірних договорів оренди (затверджені Кабінетом Міністрів 12 серпня 2020 року). Відтепер Фонд не більше звертатиметься до суду, а вживатиме заходів для одностороннього припинення договору, користуючись нормою Статті 782 Цивільного кодексу України. Дізнайтесь більше про це за посиланням на новину Фонду – https://bit.ly/3lKhPCC.

До відома.

Договір оренди з ТОВ «Європіан Агро Інвестмент Юкрейн» був укладений 13 червня 2018 року. 

Наразі ТОВ «Європіан Агро Інвестмент Юкрейн» – найбільший боржник зі сплати за оренду державного майна. Повний перелік найбільших боржників за посиланням – https://bit.ly/3vAa3zP.

*Джерело: https://orenda.gov.ua/orendni-reiestry/reiestr-rishen-i-inshykh-dokumentiv-na-pidstavi-iakykh-prypyniaiutsia-orendni-pravovidnosyny/

Новини, Про головне
Попередній запис
Доручення першого заступника Голови Фонду про недопущення накопичення заборгованості зі сплати орендної плати від 17.03.2021 № Д2/7
Наступний запис
Виробниче приміщення площею 402,5 м² в Броварах на Київщині очікує на орендаря
Меню