Головна » Новини » Новини аукціонів » Оренда у Львівському аеропорту: підписано договір на суму 3,7 млн грн в місяць, майже 30 млн грн вже в бюджеті

Оренда у Львівському аеропорту: підписано договір на суму 3,7 млн грн в місяць, майже 30 млн грн вже в бюджеті

8 грудня 2021 укладено договір оренди частини приміщення пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту “Львів” імені Данила Галицького площею 860 м² на суму 3,722 млн грн на місяць. Переможець аукціону вже сплатив 29,776 млн грн, як обов’язкова умова для укладення договору.

Договір було підписано з переможцем онлайн-аукціону – компанією BF&GH Travel Retail Limite, яка запропонувала найвищу ціну оренди в розмірі 3 722 000 грн (4 466 400 грн разом з ПДВ), при цьому стартова орендна плата на аукціоні становила 355 413,97 грн.

Остання місячна орендна плата, яку було нараховано попередньому орендареві, з урахуванням 75%-знижки на період карантину становила 83 086,04 грн.

Попередній орендар ТОВ “Флемінго Дьюті Фрі Україна” відмовилося скористатися наданим йому законом переважним правом продовжити договір за результатом аукціону, відтак право укласти новий договір перейшло до переможця аукціону, який зробив найбільшу цінову пропозицію.

Перед тим, як укласти договір оренди, згідно з законом орендар сплатив авансовий платіж у розмірі 6 місячних орендних ставок, а також забезпечувальний депозит на суму в 2 місячні орендні ставки. В сумі – 29,776 млн грн.

За словами заступника голови Фонду державного майна Леоніда Антонєнка, високому рівню конкуренції на аукціоні, в якому взяли участь 8 учасників, також сприяло припинення новими правилами оренди практики дискримінаційних умов в зонах безмитної торгівлі державних аеропортів.

“Раніше, для участі в конкурсах на оренду в зоні безмитної торгівлі в аеропорту Бориспіль, претендент мав підтвердити, серед іншого, досвід не менше 3 років в зонах безмитної торгівлі в одному із міжнародних аеропортів України площею не менше 700 м², і обсяг реалізації товарів у таких магазинах, в розрахунку на один аеропорт, не менше ніж 650 млн грн, що має бути підтверджено звітністю відомою міжнародною аудиторською компанією. Подібні умови були очевидно дискримінаційними і створювали штучні перепони для участі заінтересованих осіб в аукціоні. Сьогодні ми відмовились від запровадження таких чи інших додаткових умов”, – наголосив заступник Голови Фонду державного майна.

Для того, щоб ознайомитись з правилами участі в орендних онлайн-аукціонах ми підготували доступну та зручну інструкцію

А щоб бути завжди в курсі найцікавіших та найвигідніших аукціонів – підписуйтесь на наш телеграм канал Оренда в Україні

Також Ви можете підписатися на спеціальну розсилку і щотижня отримувати актуальну інформацію про вже оголошені аукціони на електронну пошту. Підписатися

Новини, Новини аукціонів
Попередній запис
Доручення Фонду державного майна України від 29.11.2021 № Д4/13 щодо внесення до реєстру чинних договорів оренди державного майна, які були укладені до 12.09.2020 та не продовжувались після 12.09.2020
Наступний запис
Витяг з протоколу засідання комісії від 01.12.2021
Меню