Головна » Новини » ФДМУ підтримує спрощення умов оренди для встановлення засобів телекомунікації

ФДМУ підтримує спрощення умов оренди для встановлення засобів телекомунікації

22 березня ФДМУ взяв участь в організованій Prozorro.Продажі конференції на тему спрощення процедури передачі державного та комунального майна для розміщення засобів телекомунікації. Учасники обговорювали вплив такого рішення на ринок телекомунікацій та рівень доходів держави від оренди держмайна. 

У ФДМУ найбільш оптимальним вважають відмову від орендних аукціонів для  розміщення засобів телекомунікації. Зокрема, це сприятиме відновленню зв‘язку на деокупованих територіях. Завдані там рф руйнування погіршили доступ до якісних телекомунікаційних послуг. Сотні тисяч людей залишаються без стабільного зв’язку.

Відмова від аукціонів дозволить значно скоротити час для  розміщення засобів телекомунікації. Це дозволить максимально швидко оформити відповідні орендні відносини з телекомунікаційними компаніями.

ФДМУ має власні законодавчі пропозиції щодо  порушеного питання. У них враховані інтереси усіх стейкхолдерів — державних органів, підприємств та телекомунікаційних компаній. Фонд прагне створити комфортні умови для учасників ринку та збереження стабільних доходів держави від оренди державної власності.

Зараз ФДМУ регулярно публікує можливості для розміщення засобів телекомунікацій. Шукайте їх на сайті orenda.gov.ua та у телеграм-каналі «Оренда в Україні».

Новини, Новини аукціонів, Про головне
Попередній запис
З 27 по 31 березня ФДМУ планує провести 11 орендних аукціонів
Наступний запис
Пропозиція оренди у Луцьку – частина складу поруч з трасою
Меню