Головна » Новини » Бізнес підтримує ініціативу збільшити терміни оренди держмайна до п`яти років

Бізнес підтримує ініціативу збільшити терміни оренди держмайна до п`яти років

Фонд державного майна пропонує збільшити терміни оренди державного майна до п’яти років. Таку ініціативу нещодавно запропонував ФДМУ народним депутатам.

Зараз Фонд держмайна здає державне майно в оренду на строк воєнного стану плюс 12 місяців після припинення чи скасування такого стану.

Ініціативу ФДМУ підтримує багато орендарів, оскільки збільшення термінів оренди дозволить їм краще планувати свої інвестиції. Зокрема, деякі з них розповіли нам чому хочуть орендувати об’єкти на довгий термін.

Наталія Стасюк, юрисконсульт компанії Lifecell, відділ з укладання договорів оренди державного майна регіонального відділення по Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській і Херсонській областях

“Чим більший термін – тим краще. Адже не потрібно проводити повторну експертну оцінку, не потрібно турбувати балансоутримувачів щодо додаткових документів. Також збільшення терміну оренди зменшить навантаження на працівників нашої компанії та Фонду держмайна. Зокрема, перевагою орендних договорів з довшим терміном є швидше та у більшому обсязі залучення коштів до державного бюджету”.

Мирослав Гуйвам, директор і власник групи компаній “Спецбудмаш” 

“Наша компанія займається обслуговуванням різноманітної техніки, зокрема і комунальної. Ми орендували підприємство без комунікацій взагалі. Також потрібно робити капітальний ремонт приміщень. Аби повноцінно функціонувати, треба полагодити та під’єднати мережі, а даний процес займає багато часу. Для старту роботи необхідний капітальний ремонт і для його реалізації потрібен час”.

Олег Каглінський, фізична особа-підприємець

“Менше бюрократії, довгий термін оренди значно зручніше як для організаторів торгів, так і для бажаючих орендувати об’єкти. Також, це значно практичніше для бізнесу, адже плани можуть бути більш довгостроковими”.

Новини, Про головне
Попередній запис
Наступного тижня відбудуться 30 аукціонів з оренди державного майна
Наступний запис
Вигідна пропозиція оренди приміщень загальною площею 429 м² на Вінниччині
Меню