Головна » Новини » Про головне » Леонід Антонєнко про визначення ставок оренди місцевими громадами під час продовження договорів

Леонід Антонєнко про визначення ставок оренди місцевими громадами під час продовження договорів

Раніше місцеві громади мали право самостійно визначати ставки оренди об’єктів, які вони передавали в оренду бізнесу. Втім, після проведеної реформи оренди публічних активів в Україні це право вони втратили. Наразі ж договори оренди продовжуються через онлайн-аукціони і стартова ціна за ними визначається незалежно від цільового призначення об’єкта оренди як 1% на місяць від його ринкової вартості.

Фонд державного майна ініціював Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Фонд державного майна України” та інших законодавчих актів України щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна. Цей документ після ухвалення серед інших новацій надасть право муніципалітетам самостійно визначати ставки оренди під час продовження договорів через аукціони.  

Дізнайтесь більше про цю новацію в законодавстві з фрагменту прямого ефіру з Першим заступником Голови Фонду державного майна України Леонідом Антонєнком на сторніці Фонду в Фейсбуці.

Новини, Про головне
Попередній запис
Леонід Антонєнко про нові стимули для інвестицій в реставрацію пам’яток архітектури через оренду
Наступний запис
Леонід Антонєнко про передачу в оренду приміщень державної власності переможцям тендерів із надання послуг поза аукціоном
Меню